Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan csökkenthetjük az allergia tüneteit?

A legelső és tán legkevésbé betartható szabály, hogy kerüljük azt az anyagot, amire allergiásak vagyunk. Tehát mondjuk parlagfű virágzásakor menjünk nyaralni valahová a hegyekbe, vagy a tenger mellé.
Aztán ott vannak a jól bevált módszerek, mint a minden esti hajmosás, a párnahuzat napi cseréje. Emellett persze vannak olyan gyógyhatású szerek, módszerek, amik még szóba jöhetnek.

Fényterápia az allergia ellen

Egyes gyógyteák, gyógynövénykivonatok antioxidáns hatású hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek enyhítik a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Mások a hurutos tüneteket oldó gyógynövények kivonatával csökkentik az allergia kellemetlenségeit.(Például szőlőmag-kivonatos tea és egyéb teák, kapszulák)
Jók az orrvédő kenőcsök, spray-k, amelyek az orrnyálkahártyára kenve megakadályozzák a pollenek bejutását, megtapadását, így védik ki az allergiás tünetek kialakulását.
Magyar találmány az Allergofilter nevű, orrba helyezhető speciális szivacs, amely mechanikailag szűri az orrba bejutó levegőt, meggátolva a pollenek bejutását.
A Rhinolight-fényterápia közben ugyan meglehetősen viccesen nézünk ki, ám ez a fény nagy intenzitású, speciálisan összetett fény, amelyet humán gyógyászatban korábban nem alkalmaztak. Hideg fény, amely sem hőhatást, sem fájdalmat nem okoz a kezelt felületen, és szövetkárosító hatása sincs, ezért biztonságosan alkalmazható az allergiás betegek hosszú távú kezelésére is.
Ki lehet próbálni egy biorezonanciás kezelést is, ha ugyanis a szervezet egészséges, rezgései harmonikusak, a betegséget a diszharmonikus rezgések jelentik. A terápia során egy készülékbe vezetik el ezeket az „elcsúszott” energiarezgéseket elektródák segítségével, a készülék pedig kioltja vagy harmonizálja azokat. A kezelést pedig egy allergiateszt előzi meg.
A sópipa ásványisó-kristályokat tartalmaz, amelyek a középső miocén korban keletkeztek. Napi 15-20 perc „pipázással” hasonló hatást érhetünk el, mint ha rendszeresen látogatnánk egy sókamrát. A kerámiaszűrőn átlélegezve a nedves levegővel együtt apró, mikronszintű sókristályok jutnak be a légúti rendszerbe, jótékony anyagaik pedig megnyugtatják a felajzott légutakat, csökkentik az allergiás tüneteket. A készülék 5 évre elegendő hatóanyagot tartalmaz.