Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Fehér lakás

Szerencsés, aki látja a színeket és bánni is tud velük. Ez a lakberendezésben is elengedhetetlen. Sokan álmodnak fehér hálószobát, konyhát. Ekkor azonban figyelni kell arra, hogy a fehér berendezés egyszerű, stílusos és praktikus legyen!

Fehér szoba

Fehér szoba  (kép: pixabay.com)

A fehér berendezés nem tűri a sok kacatot, ne rakjunk ki sok kiegészítőt, legyen minden egyszerű! Fehér étkezőben tálalószekrényben helyezzük el az üvegtárgyakat, ez is segíti a légiességet.. Az asztalra tegyünk néhány fehér gyertyát, virágként pedig elég egy szép virágos ág.

A fehér hálószobánál figyeljünk arra, hogy a kevesebb több: ne legyen zsúfolt a szoba. Fontos szerepet kapnak itt a textíliák. A függöny legyen légies, áttetsző, az ágynemű fehér damaszt, az ágytakaró fehér len. A bútorok készüljenek nemes anyagból, valódi fából. Legyen valódi fa a hajópadló is. Lámpaként nagyszerű a kissé sejtelmes fényű japán rizslámpa.

Jó, ha a hálószoba hangulata megjelenik a fürdőszobában is. A törölköző legyen puha fehér, a polcok natúrak vagy fehérek. Itt nyugodtan kombináljunk bátran: néhány régi kedvencet is betehetünk, még ha nem is fehér.