Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Levendulás keksz – az én kedvencem

Ágnes tippje
Téma: Desszertek

Kávéhoz, teához ennél finomabb kekszet el se tudok képzelni. Finoman, diszkréten illatos, épp csak érezni benne a virágot, így aztán kiegészíti és nem elnyomja az ital aromáját. Elkészíteni könnyű, nem is tudom, miért nem sütök minden héten egy tepsivel. Mert a megadott mennyiségből épp egy tepsivel lesz. Az íze, illata mellett az is tetszik benne, hogy nem levendulás cukorral készül, hanem levendulavirágok vannak benne. Persze lehet levendulás cukorral is készíteni, de nekem ez a kicsit rusztikusabb változat jön be.

Evi kedvenc zabpelyhes keksze

Ez az a keksz, amit minden amerikai lányregényben a kis cserkészlányok otthon sütögetnek. Nálunk a 6 éves Réka is besegít– az igazi cookie. Egyszerű elkészíteni, még a méricskéléshez is elég egy bögre. A receptet az Apróséf.hu-n találtam, ahol 3 dl-es bögrét ajánlanak, de szerintem egy picit kisebb teljesen színültig töltve – főleg kislányoknak – jobb. A zabpehelyből véleményünk szerint a nagyszemű az igazi.

Nyuszizsömle

Ágnes tippje

Húsvétkor különösen kisgyerekes családoknál sok babért learathatunk ezekkel a helyes tapsifülesekkel. Ráadásul a 4-5 éves gyerekeet már be is vonhatjuk a készítésbe: ha mást nem, legalább a szemeket ők tehetik a tésztára. Az ügyesebbeknek nyugodtan engedhetjük a fülvágást is és ha van elég türelmünk kivárni, akkor a dagasztásba, formázásba is besegíthetnek.

Levendulás teasütemény

Fecske Panna tippje
Jellemzők: sütemény, levendula

A cukrokat az olvasztott vajjal keverjük össze. Adjuk hozzá a levendulát és a vaníliát, majd keverjük hozzá a sütőporos lisztet. Az egészet addig dolgozzuk össze, míg teljesen csomómentes tésztát kapunk.

(kép: thecontentedbaker.com)

 

Feliratkozás a következőre: sütőpapír