Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Egyél, hogy egyensúlyba hozd a csakráid!

Ép testben ép lélek. Mindannyian ismerjük a mondást, és mint minden bölcsességnek, ennek is van alapja. Sokan nem gondolnák, hogy az önbecsülésünket, önmagunk elfogadását nem csak a pozitív gondolatokkal táplálhatjuk, hanem egészséges ételekkel is! Vannak olyan élelmiszerek, amelyek energetikai szempontból kiegyenlítik fő csakráinkat.

Csakráink

A gyümölcsök és zöldségek – és általában a tárgyak – színét az adja, hogy a Napból jövő elektromágneses sugárzás színtartományából mely színeket nyelik el és melyeket verik vissza. Mindegyik árnyalatnak más elektromágneses frekvenciája van, csakúgy, mint a testünk energetikai központjainak – a csakráknak. Ha ezek a frekvenciák összhangban vannak, akkor a csakrák kiegyensúlyozottak lesznek. A következő növények rendszeres fogyasztása segít a csakrákat kiegyensúlyozni, így harmonizálják a testet is.

Gránátalma - gyökércsakra

Gránátalma

Kiegyensúlyozza a gerincoszlop alapján található gyökér-csakrát. Ez az energiaközpont befolyásolja a biztonságérzetet és a túlélési ösztönt. Amikor biztonságunkat féltjük és megélhetésünkért, pénzért, otthonért vagy élelemért aggódunk, akkor energiablokk keletkezik a gyökér-csakra szintjén.
A gyökér-csakra irányítja a „harcolj vagy menekülj” típusú reakciókat, ami adrenalintermelést vált ki az agykéregben.
Növelhetjük a gyökér-csakra energiaáramlását, ha bátorsággal, motiváltan, belső erőinkre támaszkodva cselekszünk.

Sárgarépa - szakrális csakra

Sárgarépa

A szakrális-csakrát egyensúlyozza ki, amely a köldök alatt 2 cm-el található és hatással van a petefészkek és herék működésére.
Ez a központ irányítja az érzéseket, érzelmeket és az örömérzetet. Befolyásolja az étvágyat és a libidót, ugyanakkor pedig hatással van fizikai egészségünkre és jólétünkre is.
Valahányszor túlbonyolítjuk életünket, elveszítjük az átélt élmények nyújtotta boldogságot. Szükség van arra, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a kontroll és az elengedés között, hogy bizonyos helyzetektől tudjunk elhatárolódni.

Sárga paprika - napfonat-csakra

Sárga paprika

A napfonat-csakrát egyensúlyozza ki. Ez az energiaközpont a gyomor felett található, a szegycsont alatt. Az önazonossággal társítják és a hasnyálmirigy működését befolyásolja. A jó ösztönök háza, az emberekről és dolgokról alkotott belső megismerés központja. Egyes kultúrákban a „második agynak” is tartják.
Hatással van az önértékelésre és önbizalomra, a személyes erőforrásokra és a választási szabadságra.
Erősítsd meg önmagadba vetett hited! Csodálatos vagy, ragyogsz, mindent megérdemelsz, ami jobb és szebb – egyszerűen csak azért, mert létezel.

Kelkáposzta - szívcsakra

Kelkáposzta

Kiegyensúlyozza a szívcsakrát. Ez a csakra a mellkas közepén helyezkedik el, a szívet, a csecsemőmirigyet irányítja. Fontos központ a testi és lelki energetikai feltöltődésében.
A szívcsakra feladata a szeretet és béke erősítése. Az ezen a téren ért csalódások blokkolhatják a szívcsakrát. Néha jobban vonz az anyagi és testi elégedettség, de az igazi, és hosszú távú beteljesedést csak az önmagunk és mások irányába mutatott szeretet biztosítja.
A szívcsakrát a szeretet és boldogság nyitja meg, a fájdalom és reménytelenség pedig bezárja. Tápláljuk pozitív energiával és tudatosítsuk, hogy a világon mindent betölt a szeretet. Minden történésben keressük a boldogság forrását!

Áfonya - torokcsakra

Áfonya

A torok-csakrát egyenlíti ki. A nyak alapjánál található, a pajzsmirigy szintjén, és a pajzsmirigyet irányítja.
A torokcsakrát a kommunikációval, tisztességgel, kreativitással és teljességgel társítják. A nyitott torok-csakra segít az érzelmek kifejezésében és megosztásában, hogy megingathatatlanul álljunk meggyőződéseink és hitünk előtt, hogy kifejezzük az igazságot magunkkal és másokkal szemben, még akkor is, ha ezzel eltérőbb véleményt alkotunk, mint mások.
Ez a csakra belépést jelent a magasabb spirituális mezőkre. Amikor elménket nem uralják negatív gondolatok és nyitott a lelkünk, akkor képesek leszünk isteni útmutatásban részesülni, és inspirálódni – akár őrangyalunkra is jobban tudunk figyelni.

Lila szőlő - harmadik szem csakrája

Lila szőlő

Kiegyensúlyozza a harmadik szem csakráját. Ez az energiaközpont a szemöldökök között van, irányítja a hipofízist, stimulálja mindkét agyféltekét, egyesítve a kreativitást és racionalitást, utat nyit a bölcsesség, képzelőerő, intuíció és megismerés felé.
Ha nyitva van a harmadik szem csakrája, akkor fel tudjuk fedezni minden élethelyzetben a pozitívumot és a boldogság forrását, függetlenül attól, hogy ezek kellemesek vagy sem. Segít, hogy bölcsességünkkel segítsük mások életútját.

Vörös káposzta - koronacsakra

Vörös káposzta

A koronacsakrát egyensúlyozza ki, amely a fejtetőn helyezkedik el. Ez irányítja a tobozmirigyet. Ez a csakra a spiritualitás lényegi pontja. Ha nyitva van, képesek vagyunk isteni sugallatokat kapni, tiszta képet kapunk arról, hogy kik és mik vagyunk ebben a világban és mi a célja életünknek. Ezt sokszor nevezik megvilágosodásnak.
Az élet energiája ott folyik mindenkiben, teljes harmóniában mindazokkal a tapasztalatokkal, amelyekkel életünkben akkor és ott találkozunk, ahol és amikor kell.
Minden csakra egy lépcsőfok a spiritualitás felé, a gyökércsakrától egészen a koronacsakráig. A gyökércsakra lehorgonyoz minket az életben, a koronacsakra pedig összeköt az isteni szférákkal. Fontos, hogy ezek között meg tudjuk találni az egyensúlyt.
Azért vagyunk itt, hogy boldogok legyünk és beteljesítsük lelkünk céljait. Szeretettel, békével és boldogsággal.

 

Forrás: lajk.hu