Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Együnk diót!

  • A dió nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és folsavat, de A- és E-vitamin tartalma sem elhanyagolható.
  • Az ásványi anyagok közül említésre méltó kalcium-, vas-, magnézium- és foszfortartalma.
  • A telítetlen zsírsavaknak is kiváló forrása: pár szem dió képes egy komolyabb trakta után is normális szintre hozni a vér koleszterintartalmát.
  • Omega-3 zsírsavai a szívet és az ereket védik, segítenek megelőzni a szívinfarktust.
  • Gyomorhurut és bélhurut ellen is kiváló, serkenti az emésztést, sőt, a népgyógyászat a bélférgesség ellenszereként is ismeri.
  • A kettes típusú cukorbetegséget is képes megelőzni.
  • Polifenoljai még a rák ellen is védenek.
  • Külsőleg pattanások és bőrbetegségek, illetve a bőr gyulladásai ellen használják.
  • Leveléből aranyér ellen készítenek ülőfürdőt.