Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az Aloe Sunscreen Spray

A múlt héten a Balatonnál nyaraltunk. Rékával, a kislányommal gyakorlatilag csak aludni jártunk haza a strandról – szóval napsütésből kegyetlen terhelést kapott a bőrünk. Ráadásul szőke, fehér bőrű népség vagyunk. Nem is nagyon szokott sikerülni megúszni a leégést… A legjobb ellenszernek eddig a sárgarépa bizonyult, vagyis hogy indulás előtt és egész nap folyamatosan nyulak módjára répát rágcsálunk, hogy legyen miből a szervezetnek azonnal barna pigmentet készíteni.

Strandkellékek

Miután rátaláltam a Forever Living termékeire, egyértelmű volt, hogy idén az Aloe Sunscreen Spray kellett, hogy megvédjen minket a leégéstől. Az első, ami feltűnt, hogy sokkal hígabb ez a spray, mint általában a naptejek. Nem krémet kell masszírozgatni, hanem csak ráfújni a bőrre, és kicsit szétkenni. Ezt pedig szerintem minden gyerekes anyuka értékeli: két fújás és már rohanhat is…

A csomagolás nagyfokú védelmet ígért mind az UV-A, mind az UV-B tartományban. Ez már csak azért is érdekes és fontos, mert ahogy utánanéztem, a korábban kevésbé veszélyesnek tartott UV-A sugárzás is károsítja a kollagénrostokat, így hozzájárul a bőr öregedéséhez. Reaktív gyökök létrehozásával közvetve képes károsítani a DNS-t, így a bőrrák kialakulásában is szerepet játszhat, és roncsolja a bőrben levő A-vitamint is. Az UV-B sugárzásról ma már mindannyain tudjuk, hogy bőrrákot okozhat, viszont azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ennek segítségével készíti szervezetünk a csontképződéshez elengedhetetlen D-vitamint. Visszatérve a „teszthez” – napvédelemből nálunk nagyon jól vizsgázott az Aloe Sunscreen Spray. Nem égtünk meg, nincs hólyag, nincs hámlás. Van viszont szép, egyenletes barnaság.

Volt egy kis összehasonlítási alapom is. Réka ugyanis összebarátkozott egy Lili nevű kislánnyal, akit az anyukája egy kifejezetten gyerekeknek ajánlott 50-es fényvédő faktorú naptejjel kent (szemben a mi SPF 30-as naptejünkkel). Lili bőre minden nap megpirult, Rékáé sosem. Viszont esténként otthon Lili bőrét is a Forever Living legismertebb és sok anyuka szerint csúcstermékével, az Aloe First-tel kezelték! Ez az erős védelem szerintem annak is köszönhető, hogy a vízben sem oldódott le a naptej. Tényleg nagyon vízálló (Very water resistant), a tenyeremről is alig tudtam lesikálni.

Azt nem tudom, hogy egy a balatoninál erősebb napsütésben, mondjuk tenger mellett milyen időtartamra nyújt védelmet, hisz tudjuk, hogy az SPF-szám azt jelöli, mennyi idővel tovább maradhatunk a napon anélkül, hogy leégnénk. Sejtésem szerint ott azért egy gyerek nem játszhatna órákig a tűző napon még ezzel bekenve sem. Azt sem mondom, hogy megvéd mindentől, mert nekem a hét végére a szokásos napkiütéseim csak kijöttek a dekoltázsomon, viszont befújtam Aloe First-tel és elmúltak! 

 

Amennyiben szeretnél ilyen naptejet, Aloe First sprayt vagy érdekelne más aloe verás termék, keress a +36 30 9242 705-ös telefonszámon, e-mailben vagy a fecebookon!